درب اتاقی ملامینه ( ضد آب ) یا HPL چیست ؟
درب ملامینه
درب های ملامینه در اصل دربهایی هستند که در آنها ورق های HDF بکار رفته با یک لایه ورق نازک از کاغذ کرافت پرس می شوند ؛ به همین دلیل به آن درب ملامینه یا درب HPL گفته می شود . البته باید به این نکته اشاره کرد که فقط سطح رویه دربهای ملامینه خاصیت اچ پی ال دارند و دربرابر آب یا رطوبت از مقاومت بالایی برخوردار میباشند .
با این تفاسیر یک درب ملامینه در اصل دربی روکش شده است که برای انجام این فرآیند خط روکش کاری ویژه ای هست که در کارخانه های ساخت MDF معمولا وجود دارد . این نوع درب در مدلها و رنگهای گوناگونی به بازار عرضه می شود و می توان در پروژه های مسکونی ، اداری و تجاری در کنار درب ضد سرقت از آنها بهره جست .
خصوصیات درب ملامینه یا HPL
مقاومت حرارتی : درب ملامینه از نظر تحمل دمایی می تواند تا 180 درجه سانتیگراد مقاومت داشته و تغییر شکل آن کمتر از 2 درصد باشد . ( منظور از این درجه گرمای هوای آن محوده است نه دربرابر شعله آتش )
مقاومت رطوبتی : یک درب اچ پی ال استاندارد در برابر بخار آب ، رطوبت و ترک خوردگی بسیار مقاوم است به حدی که اگر در داخل آب قوطه ور شود کمتر از 5 درصد آب را جذب و کمتر از 10 افزایش ضخامت ناشی از جذب آب را دارد .
مقاومت در برابر جریان الکتریسیته و اسید : بدلیل وجود چسب رزین ملامین در برابر اسید و بخاطر وجود چسب رزین فنولیک در مقابل جریان الکتریسیته مقاومت خوبی دارد .
کاربرد درب HPL یا ملامینه
همانطور که گفته شد به دلیل خاصیت ضد آب بودن می تواند برای مصارف زیر کاربرد داشته باشد :
1 - درب دستشویی و حمام : البته درب ملامینه سرویسی حتما باید در بخش پایین و بالا هم روکش ضد آب داشته باشد .
2 - استفاده در استخرها و کارخانه های صنعتی .
3 - استفاده از مکان های روباز که امکان تماس با بارش باران را دارد مثل درب ورودی واحد در خانه های ویلایی شمال کشور .
معایب درب های روکش ملامینه
از مهمترین معایب آن می توان به عدم پوشش کامل ملامینه درب از سوی برخی سازنده ها اشاره کرد ؛ همانطور که گفتیم این نوع درب در اصل یک ورق HDF است که یک لایه ملامینه بر روی آن پرس شده ولی همچنان کلاف درب هیچ روکشی ندارد و در صورت نفوذ آب با گذشت زمان درب شکل خود را از دست می دهد ؛ برا رفع این ضعف باید لبه های پایین ، بالا و کناری با رنگها شافن یا رزین ABS پوشش داده شود .